Tags

Related Posts

Share This

Steaua – Gaz Metan = 3-1 [Etapa 7]

1 2

 

“Si orice s-ar intampla/ Sudul nu se va preda”
Meciul de ieri seara ne-a dovedit inca o data (daca mai era cazul) increngatura de tip “bulgare de zapada” la nivel de institutii, pentru ca noi, suporterii, sa fim cei afectati :
1.UEFA – o entitate care militeaza pentru combaterea rasismului, favorizand suporterul consumator, fotbalul devenind deja o afacere in toata regula. Locul suporterilor organizati
nu mai are ce cauta intr-o lume ideala vazuta de aceasta institutie;
2.LPF/FRF – 2 entitati reprezentative pentru fotbalul romanesc, avand un singur scop suprem: supunerea in fata deciziilor entitatii de mai sus fara (“ce decide UEFA, e lege si trebuie sa ne supunem normelor”);
3.Conducerea clubului Steaua – entitate supusa legilor LPF/FRF care, de-a lungul timpului, a dat dovada in multe ocazii de lipsa de respect fata de suporterii ei, preferand sa ii indeparteze decat sa ii apropie.
In anul 2014, clubul Steaua face contestatie la decizia UEFA de a juca cu portile inchise primul meci din Europa League (oferind un motiv pueril pentru afisarea unui steag cu simbol sudist) in acelasi timp dand un comunicat oficial lovind in suporterii proprii. Inca o dovada de management defectuos, un management nicidecum demn de o echipa cu renumele Stelei.
4.Jandarmeria – vesnicul caine de paza al entitatilor de mai sus, executand cu sfintenie ordinele lasand impresia de firma de paza, mai mult decat o institutie a statului.

Ieri seara grupul Shadows nu a fost lasat sa isi afiseze steagul de gard. Motivul invocat a fost prezenta crucii celtice pe steag, simbol considerat de catre cei de la UEFA ca fiind unul cu caracter rasist, fascist si xenofob. Dorim sa precizam ca acest simbol, in istoria traditiei romanesti are cu totul alta semnificatie, iar noi, ca romani, folosim acest insemn cu o alta simbolistica. Crucea celtica este un simbol crestin, numita in Romania si “crucea maramureseana”. De asemenea, crucea celtica se regaseste pe cupolele bisericilor noastre, dar si pe icoanele ortodoxe. Totodata, in centrul Bucurestiului, mai precis in rondul din Piata Romana putem gasi o astfel de cruce din lemn. Utilizarea si afisarea acestui simbol de catre noi este din pur romanism si din respect fata de valorile si traditiile nationale. De-a lungul timpului, in lotul Stelei s-au perindat multi jucatori de culoare (Nana Falemi, Ifeanyi Emeghara, Robinson Zapata, Andres Mendoza, Pepe Moreno, Antonio Semedo, Habib Habibou, Fernando Varela), acestia neavand probleme cu suporterii pe motiv ca sunt de culoare, ba mai mult, unii dintre ei fiind apreciati si aplaudati de catre suporteri. Cu acest ultim aspect, demontam argumentele aduse de catre cei de la Uefa, LPF, FRF conform carora afisarea crucii celtice este in scop rasist, fascist sau xenofob, iar interzicerea acesteia o privim ca pe o ofensa adusa traditiei romanesti.Afisarea diferitelor semne pe stadioane e in vigoare de ceva timp dar pana acum ignorata. Intra in scena LPF/FRF supunandu-se deciziilor UEFA. Mai departe clubul Steaua, dupa ce isi loveste suporterii cu un comunicat oficial, le interzice afisarea unui steag de gard, practic identitatii unui grup organizat ce sustine Steaua meci de meci.Jandarmeria nu putea decat sa ia la cunostinta aceste lucruri si sa execute.

10649928_795261703827887_2939879625451545329_n celtica

S-a luat decizia de a se pleca de la meci, mai mult pentru noi decat pentru a demonstra ceva cuiva, un semn normal de solidaritate fata de un alt grup al Peluzei.
Entitatile de mai sus trebuie sa stie un singur lucru: nu ne vom lasa calcati in picioare si nu vom renunta niciodata la stilul nostru de viata.

Inainte SUD,Inainte Steaua!