Comunicat 09.02.2015

În completarea comunicatului din data de 05.02.2015,dorim să aducem la cunoștința opiniei publice și mass-mediei următoarele precizări referitoare la modul în care a fost preluată secția de fotbal de la Clubul Sportiv al Armatei și motivul pentru care noi,suporterii Peluzei Sud,nu vom susține FCSB:
-În baza HG nr 66/1999 s-a aprobat transmiterea în folosință gratuită a unui imobil aflat în administrarea Mapn situat în bd. Ghencea, nr. 45, sector 6 către Asociația Fotbal Club Steaua București(Precizăm că HG nr 66/1999 prevedea foarte clar doar transmiterea în folosință gratuită a unui imobil situat în bd. Ghencea, nr. 45, sector 6).
-Conducerea Mapn a hotărât în baza protocolului M21 din data de 07.03.1999 semnat de Ministrul Mapn Victor Babiuc, generalul Constantin Degeratu(șeful Statului Major General), Mircea Plangu(secretar de stat,șef de department pentru politică de apărare), colonel Dorel Siminiuc(șeful Direcției Legislativ și Contencios), general de brigadă Constantin Stanasila(șeful Direcției de Construcții și Domenii Militare), general de brigadă Nicolai Bălan(șeful Direcției Management Resurse Umane), general de brigadă Vasile Corhaneanu(șeful Direcției Financiare) și comandantul Clubul Sportiv al Armatei Steaua, generalul Gheorghe Cernat să predea Asociației Fotbal Club Steaua București pe lângă imobilul situat în bd. Ghencea, mijloacele fixe și mijloacele circulante existențe în gestiunea Clubul Sportiv al Armatei și anume: echipa de fotbal, marca de identitate a Asociației înregistrate la OSIM. Aceste lucruri au conferit Asociației Fotbal Club Steaua București, avându-l președinte pe Viorel Păunescu și vice-președinte pe George Becali, dreptul asupra mărcii. Toate beneficiile oferite și prezentate anterior au fost oferite fără un temei legal, contrar prevederilor din HG 66/1999!
-Protocolul a fost semnat din partea Asociației conduse de Viorel Păunescu de către 3 ofițeri încadrați la CSA Steaua București și anume: căpitanul Iulian Gheorghișor, colonelul Constantin Danilescu și căpitanul Radu Enache. ACEȘTIA TREBUIAU SĂ APERE INTERESELE CSA, DAR ÎN ACELAȘI TIMP ACTIVAU ȘI ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI CONDUSE DE VIOREL PĂUNESCU!
-Pentru mușamalizarea protocolului încheiat cu Asociația și pentru a se ascunde faptul că Armata trebuia să transmită Asociației doar imobilele, ministrul Mapn a hotărât și aprobat ca din Consiliul Director al Asociației, statut încheiat la 28.06.2000, să facă parte pe lângă Viorel Păunescu următorii ofițeri din conducerea Armatei: actualul general Zisu Cătălin, Badalan Eugen (condamnat la 4 ani cu suspendare pentru fapte de corupție) și Pigui Traian (condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice).
-Pentru a înregistra marca, Iulian Gheorghișor (ofițer al CSA în momentul respectiv) s-a ocupat de toate demersurile pentru ca Asociația să o obțină. Având în vedere că emblema Stelei conținea însemne naționale ale României, o mână de ajutor i-a fost dată de către Șerban Mihăilescu (cunoscut drept “Miki Șpagă”). Un articol mai amplu pe această temă se poate găsi aici:

-De asemenea menționăm că Iulian Gheorghișor, alături de fostul jurist al CSA Steaua din acea perioadă, Radu Enache, și cu ajutorul generalului Zisu Cătălin care făcea parte din Consiliul Director al Asociației au contribuit prin informațiile sensibile, întrucât dețineau funcții în Mapn (fiind ofițeri activi), la situația actuală legată de echipă de fotbal Steaua București.
-În 2003 s-a abrogat HG 66/1999 prin HG 128, în care Asociația ar fi trebuit să înapoieze Mapn-ului tot ce a luat.
-În 2004 generalul Zisu a fost numit pentru a avea în subordine Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, acest lucru ducând la cedarea gratuită a secției sportive către Asociație intrucat George Becali, vice-președinte al Asociației Fotbal Club Steaua București, devine președinte și transformă Asociația în Societatea Comercială Steaua București. În aceeași perioada generalul Zisu il numeste la conducerea CSA Steaua pe George Boroi.

În urma acestor fapte, și în completarea comunicatului din data de 05.02.2015 în care am cerut intervenția DNA solicităm de urgență ministrului Mapn :
1.Să reînființeze conform ordinului dat, echipa de fotbal a CSA Steaua pe care o vom susține necondiționat în orice ligă.
2.Interzicerea echipei FCSB să își desfășoare antrenamentele și meciurile pe stadionul “nostru” din bd. Ghencea(DACĂ NU TE NUMEȘTI STEAUA, NU AI CE CĂUTA ÎN GHENCEA!).
3.Dorim anularea puterii de decizie asupra CSA STEAUA a acelor persoane din cadrul ministerului ,care in trecut au contribuit la cedarea sectiei de fotbal si a tot ce insemna aceasta.

Înainte Steaua! Înainte SUD!
Înainte Florin Talpan ,juristul care a recuperat Emblema!